Başlangıç
Mercedes Klarissa Carter, 1859 yılında Almanya'nın doğusundaki küçük bir kasabada dünyaya geldi. Ailesi, tarım işleriyle uğraşan sıradan bir aileydi. Ancak Mercedes, sıradan bir yaşam sürmeye kararlı değildi. Küçük yaşlardan itibaren okumaya ve öğrenmeye büyük bir ilgi duyuyordu. Mercedes'in ailesi, kızlarının eğitimine önem verdi ve ona mümkün olduğunca iyi bir eğitim almaya fırsat tanıdı. Bu sayede Mercedes, o dönemde pek çok kadının erişemediği bir eğitim seviyesine ulaştı.
Gençlik Zamanları
1880'lerin sonlarına doğru, Mercedes, kadın hakları hareketinin etkisi altında kalarak, kadınların toplumda daha fazla rol alması için mücadele etmeye başladı. O dönemde kadınlar, oy hakkı mücadelesi veriyor ve eşit haklar için çaba sarf ediyordu. Mercedes, yerel bir gazetede yazmaya başlayarak sesini duyurmayı amaçladı. Yazıları, kadın hakları, eğitim ve toplumsal adalet konularında cesurca fikirler içeriyordu. Aynı zamanda, kadınların oy hakkı mücadelesine katılarak, toplumun değişimine katkıda bulunmaya çalıştı. 1890'ların sonlarına gelindiğinde, Mercedes, kadınların oy hakkını kazandığı büyük bir dönemde yaşadı. Ancak bu zafer, onun mücadelesini sonlandırmadı. Mercedes, toplumun çeşitli sorunlarına karşı mücadelesini sürdürerek, kadınların siyasi ve sosyal alandaki rollerini artırmaya devam etti. Mercedes Klarissa Carter, 1899 yılına kadar yaşadı ve yaşamı boyunca gösterdiği liderlik ve cesaret, onu döneminin önemli kadın figürlerinden biri yaptı. Onun mücadelesi, Fredrick B. Carter'i çok etkilemişti ve beraber Almanya'da tanışıp beraber olup bir hayat kurmak istediler. Amerika Birleşik Devletlerin'de 1. Süvari Tümenin'de görevliydi ve bir an önce Amerikaya dönmesi gerekiyordu. Bu durumu Mercedes'e açıkladı ve Mercedes bu durumu olgunlukla karşılayıp Fredrick ile beraber Amerikaya gelmek istediğini beyan etti, Amerika'daki kadın hakları hareketinin ve toplumsal değişimin önemli bir parçası olarak düşüncesini hayata geçirmek'de istiyordu ayrıca, Amerikaya adım attıkları gün nikahlarını kıydılar. Kocası ile beraber devlet adına sürdürdüğü otoriter sistemin bir gün battığını gören ve kocasına haksızlık yapan bu devlete Mercedes içten içe bir öfke yaşamaktaydı ve kocasının kurduğu Devlet'in otoritesini sarsan devlet kollarına zarar vermeye yönelik bir grubun liderliğini yaptığını görmekteydi ve onun için bu davaya ortak olmaya karar-ı hicap kıldı.